martes, 23 de agosto de 2011

EL RETORNA TOUR JA HA ARRIBAT A BALEARS!


La prova pilot del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) arribarà a Eivissa el 29 d’agost.

La furgo amb la màquina de retorn es podrà trobar en dos ubicacions:

- Del 29 al 3 de setembre al Parc de la Pau al llarg del matí (9:00 a 15:00)
- Del 4 al 9 de setembre al Boulevart Abel Matutes en horari vespertí (15:30 a 21:30 hores)
.

Eivissa serà la cinquena etapa del Retorna Tour.“Al bon camí cap a la reducció de residus d’envasos”

Podrem dipositar els nostres envasos buits i rebre una compensació de 5 cèntims a canvi.

Els ciutadans que vulguin obtenir més informació sobre els SDDR i l’arribada del tour-retorna a Eivissa poden consultar el nostre blog MENYS FEMS A EIVISSA:

Podeu trobar més informació relacionada amb el Retorna Tour al blog oficial: i a la web:.

Aquesta iniciativa de l’Associació Retorna consistent en la realització de proves pilot de l’ús de màquines automatitzades per al retorn d’envasos, i que compta amb el recolzament de la Plataforma per a la Reducció de Residus d’Eivissa (Fundació Deixalles, GEN-GOB Eivissa i Amics de la Terra), ja ha finalitzat les dues primeres etapes del seu recorregut per la geografia espanyola.

L’objectiu és donar a conèixer a la ciutadania un altra forma de reciclar més justa, ecoeficient i econòmica, que en posar-se marxa, ens permetrà gaudir de platges i carrers lliures d’envasos, com ja ocorre a altres països.

A més a més, podrem participar a un concurs per aconseguir una de les tres bicicletes que sortejarà Retorna al final de Tour.

L’èxit supera àmpliament les expectatives:-

- MADRID: 25.169 envasos
- EL SALER (PAÍS VALENCIÀ): 21.180 envasos
- MALLORCA: també ha començat amb força, recollint 1489 envasos, xifra superada àmpliament en la segona jornada en que s’ha arribat a 3060 envasos.

Volem recordar que el SDDR consisteix en posar un recàrrec gravant els envasos que s’afegeix al preu del producte. Un cop consumit el producte, l’envàs es diposita a la màquina de devolució, que s’encarrega de comprimir-lo i de tornar al consumidor el recàrrec.

La nova Llei de residus, aprovada el passat 14 de juliol, obri la via per a la implantació d’aquest sistema, molt més respectuós, ja que permet arribar a xifres de recuperació de fins el 90% dels envasos utilitzats.

Des de la Plataforma volem animar a tots els ciutadans a atracar-se a conèixer el sistema i informar-se dels seus avantatges, i com no, a portar els seus envasos que canviarem per 5 cèntims per cadascun. Hem de destacar que les persones que vulguin poden convertir la seva acció en un acte solidari donant integrament el valor dels seus envasos a la federació espanyola de bancs d’aliments.

No hay comentarios: